Když si objednáte kešu oříšky a nasypete je do misky, stěží zůstanete jen u jednoho nesmělého oříšku a jistě si jich dopřejete více najednou. Jsou velmi lahodné, i když je chroupete samostatně, nebo jsou-li namočené v jogurtové či čokoládové polevě. Kešu patří k nejchutnějším druhům ořechů vůbec, nejsou totiž ani nahořklé, ani nevyvolávají žádnou pachuť, ovšem podobně jako arašídy či vlašské ořechy patří mezi alergeny.
Alergie na ořechy vám sice znepříjemní život a měli byste být zpočátku, pokud si nejste zcela jisti, při konzumaci opatrní, ale v opačném případě se nemáte čeho obávat, spíše naopak. Olejnatá semínka a oříšky bychom měli do jídelníčku zařazovat častěji a nahradit jimi průmyslové sladkosti, které nám zrovna mnoho živin nedodají.
Výborný zdroj zdravých tuků – rostlinné nenasycené mastné kyseliny jsou velmi důležitou výživovou složkou a v kešu oříšcích je jich dostatek, potřebujeme je ke vstřebávání vitamínu A, ke správné funkci nervové soustavy a mozku, k ochraně cév před infarkty a mozkovými mrtvicemi, k tvorbě kolagenu a výživě pokožky, vlasů, zubů a nehtů, k buněčnému dělení a regeneraci, ke správnému trávení a látkové výměně atd. Zdravé tuky v ořeších by měly výrazně převážit před nezdravými tuky ztuženými (margaríny) a nasycenými mastnými kyselinami (tučné červené maso).
L-Tryptofan pro dobrou náladu – nedostatečná tvorba serotoninu má za následek podráždění, agresivitu, špatný spánek, úzkosti a deprese a k jeho produkci organismus využívá esenciální aminokyselinu L-Tryptofan. Kešu ořechy OILSEED SERVIS s.r.o. jí obsahují značné množství, nemůžete se jí předávkovat a tak si lze klidně dopřát hrst oříšků každý den ráno před odchodem do zaměstnání, nebo večer před ulehnutím do postele. Je to rozhodně lepší volba, než syntetické preparáty z lékáren na spaní.